Saturday 7 May 2011

Watch Lidice Movie Czech Trailer Fee Cast Crew Preview

Online Watch Lidice Movie Free Photos for Stills Czech - Czech Republic Film watch Lidice movie Trailer Watch Free and cast crew with Preview Review Lidice review,Lidice movie story Online Lidice Czech Film Watch Lidice,movie online for free, watch Lidice online pictures,Free Lidice Cast and Crew, Lidice 2011 online,Lidice Stills Free Lidice Watch Online, Free Watch Online Lidice, Lidice Movie Watch,
Film popisuje nejotřesnější tragédii v našich novodobých dějinách - Lidice, vše co předcházelo i následovalo.
Obsah: Ne každý ví, že událost, jež otřásla celým světem, začala jako příběh obyčejného sukničkáře. Václav Fiala se zamiluje do Aničky ze Sudet, doma ho však čeká těhotná žena. Dopis, ve kterém Aničku lživě informuje, že "něco" podnikl a musí do ústraní, poslouží krátce po atentátu na Reinharda Heydricha jako záminka k vyhlazení Lidic. Skutečnou událostí je inspirovaný také příběh druhého hrdiny Františka Šímy, který nešťastnou náhodou při opilecké rvačce zabije svého syna. Vyhlazení Lidic tedy přežije nic netušíc ve vězení a po válce se vrací domů, kde ho čeká holá pláň. Stane se tak paradoxně jediným lidickým mužem, který přežil tuto tragédii. S cejchem vraha není však žádoucí.
Film Lidice vychází ze scénáře Zdeňka Mahlera Nokturno, který získal v roce 2007 cenu za Nejlepší nezrealizovaný scénář 2007. Přestože, nebo právě proto, že se jedná o mimořádnou filmovou látku, byla cesta k první klapce trnitá. Díky vstřícnému přístupu některých českých společností a štědrosti českých obcí, kterým nebyl osud filmu lhostejný, tak konečně 26. července 2010 padne obnovená první klapka filmu. (oficiální text distributora)

Director:Petr Nikolaev
Producer:Zdenek Mahler
Release dates:06 May 2011
Cast,Karel Roden,Zuzana Fialová,Zuzana Bydzovská,

No comments:

Post a Comment